2005-09-13 08:44:08• hírek • Szatmár.ro

Vezető nélkül a MIÉP?

A fővárosi ítélőtábla ma tárgyalja a pártból kizárt reform-MIÉP-esek beadványát.

 

Egyszer már pert nyertek a reformerek Csurka István MIÉP-elnök ellen. Mégpedig április 27-én első fokon, nem jogerősen sikerült a MIÉP-ből kizárt reformereknek igazukat elismertetni. Az ítélet szerint Csurka újraválasztása jogszerűtlen volt, és megsemmisítették az ellenjelölt-alelnök, Bognár László kizárását megállapító határozatot is. A MIÉP több politikusa, azért indított pert a jelenlegi pártvezető ellen, mert nem tudták elfogadni Csurka szerintük diktatórikus pártvezetését, a sorozatos kizárásokat és újraválasztását, amit álláspontjuk szerint csalással ért el.

A Fővárosi Bíróság által meghozott elsőfokú ítélet indoklása szerint a MIÉP XI. Országos Gyűlésén jogtalanul, önkényesen húztak ki az elnökjelöltek közül több nevet, így csak Csurka Istvánra lehetett szavazni. A MIÉP elnöksége megfellebbezte az elsőfokú ítéletet, így került az ügy a Fővárosi Ítélőtábla elé, mely ma hivatott dönteni az ügyben.

Érdekesség, hogy a reform-MIÉP-eseket Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal egykori vezetője (aki jelenleg ügyvédként tevékenykedik) képviseli. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: